Het buurt-kindcentrum

Johan Frisoschool Rijssen
Het buurt-kindcentrum | Johan Frisoschool Rijssen

Kern van zuid

Op 26 oktober 2022 is de naam van ons buurt- & kindcentrum bekend geworden: ‘Kern van Zuid’!

Het logo verwijst naar het hart van de wijk waarin iedereen zich thuis mag voelen. De kleur van het logo is een samenvoeging van alle kleuren van de verschillende kernpartners. De groene rand om het hart verwijst naar de wijk rondom de ‘Kern van Zuid’.

Het buurt-kindcentrum

Wij geloven dat welzijn een fundament is van leren. We ervaren dat leren verder gaat dan de muren en de uren van de school. Wij geloven in formeel en informeel leren.

Welzijnswerk vinden we een verlengstuk van ‘passend onderwijs’. Daarom werken wij met de gemeente Rijssen-Holten samen aan de ontwikkeling van het buurt- en kindcentrum. 

Samen met een onze kernpartners geven we vorm aan onderwijs, opvang, zorg en welzijn. 

Hier ziet u het ontwerp van ons nieuw te bouwen buurt- en kindcentrum. We kijken er naar uit om gebruik te maken van dit prachtige gebouw. Naar verwachting zal het gebouw in 2025 gereed zijn. Tot die tijd geven wij onderwijs aan de overkant van de straat. We zijn blij met onze tijdelijke huisvesting in de speeltuin. 

Het buurt-kindcentrum | Johan Frisoschool Rijssen

Volg de laatste vorderingen van ons buurt-kindcentrum:

Sneak - peak:

Hiernaast alvast een kijkje in het nieuwe buurt- en kindcentrum.

We verheugen ons op de zomer van 2025! Dan zal dit centrum gereed zijn. Hierin zullen onderwijs, opvang, zorg en welzijn plaatsvinden.

IMG_3092
Het buurt-kindcentrum | Johan Frisoschool Rijssen

overeenkomst getekend

Maart 2024:

Een officieel moment: de aannemersovereekomst is getekend door bouwbedrijf Lichtenberg en onze directeur-bestuurder dhr. Lingeman

Verhuisd

Tijdens de zomervakantie zijn we verhuisd naar deze prachtige plek. Achter het speeltuingebouw is onze tijdelijke huisvesting geplaatst. Hier werken we in fijne klaslokalen met goede airco en verwarming en een prettige akoestiek. 

Tijdens de pauzemomenten kunnen de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin.  


Het buurt-kindcentrum | Johan Frisoschool Rijssen
Het buurt-kindcentrum | Johan Frisoschool Rijssen

Tijdelijke locatie

Na de zomervakantie gaan we verhuizen naar een andere plek, maar dat is tijdelijk. Onze nieuwe school wordt nu klaargemaakt en komt te staan bij de speeltuin. Ze zijn begonnen met de grondwerkzaamheden, hier hebben we met een paar groepen al even een kijkje genomen. Ook in deze tijdelijke school zullen we straks voldoende ruimte hebben om goed les te kunnen geven. We kijken er naar uit om de kinderen na de zomervakantie hier te verwelkomen.

Nieuwbouw

Vanaf schooljaar 2023/2024 wordt de Johan Frisoschool verbouwd. Wij worden een onderdeel van buurt- & kindcentrum: Kern van Zuid. 

Wilt u meepraten? Samen met BuurtKracht kun u als buurtbewoners bepalen wat er binnen de muren van het buurtcentrum gaat gebeuren. Wat wilt u doen samen met uw buurt? Laat van u horen door te mailen naar: info@buurtkrachtrijssen-holten.nl of laat uw idee achter in de ideeën-bus bij de hoofdingang van onze school.

Alle buurtbewoners zijn d.m.v. een brief op de hoogte gebracht door de gemeente Rijssen-Holten. Deze brief kunt u hier lezen: Brief buurtbewoners

Op 1 februari is er een wijkavond geweest voor de buurtbewoners. De buurtbewoners hebben daarvoor deze brief ontvangen.

Johan Frisoschool Rijssen | Nieuwbouw